Három évre eltiltották a közúti járművek vezetésétől

2023.11.16. 08:50

Engedély nélkül ittasan vitte el ismerőse autóját, aztán kerítésnek hajtott vele

Arany Gábor

A kerítés állította meg

Fotó: Rendőrség

Engedély nélkül elvitte ismerőse autóját, még össze is törte a fiatal férfi, az ügyében a Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött.

A bíróságra vezető események 2023. június 16-án este hét óra körül zajlottak. Egy 23 éves, vezetői engedéllyel nem rendelkező, erősen ittas nagykapornaki férfit ismerőse magával vitte Ford típusú személygépkocsijával Nagykapornakról Misefára, ahová megbeszélésre igyekezett. Az autó tulajdonosa kiszállt a járműből, míg útitársa maradt és kérte, hogy amíg visszatér, hallgathasson zenét a rádión, ezért az indítókulcsot nem vitte magával. Miután az autós távozott, a részeg férfi átült a vezetőülésébe, majd elhajtott a kocsival Nagykapornak felé. Negyed nyolc körül ért a szomszédos faluba, a Fő utcán haladt a 76-os számú főút irányába, amikor ittasságából eredő figyelmetlensége miatt elveszítette uralmát a jármű felett, jobb oldalra letért az úttestről, majd a gépkocsival lakóház kerítésének ütközött.
A Zalaegerszegi Törvényszék közlése szerint a Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével hozott döntést. E szerint a büntetett előéletű férfit jármű önkényes elvételének bűntette és járművezetés ittas állapotban vétsége miatt 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette. Továbbá 3 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.
A büntetővégzés a polgári jogi igény kivételével jogerős.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában